Uncategorized

Er ballkjoler fremdeles moteriktige?

2 Mins read

Å være en prinsesse for en dag, er en drøm for mange. En viktig del av drømmen er å ha den rette kjolen, noe som ofte betyr en ballkjole. Stor, luftig og gjerne glitrende. Samtidig er det viktig å være moteriktig. Er en ballkjole et godt valg for den motebevisste bruden eller har tiden og moteverden lagt ballkjolen bak seg?

Designere tar pulsen på motebildet

Å designe og selge brudekjoler er stort sett en heltidsjobb. Designerne er derfor helt avhengig av å holde en finger på pulsen for å kunne selge nok kjoler. Vellykkede designere henter inspirasjon fra motebilde og ikke minst, fra tilbakemeldinger fra bruder. 

Det er egne catwalks og moteshow dedikert til brudekjoler. Her får de største og mest populære designerne vise frem sine nye ideer, på samme måter om motedesignere. Innkjøpssjefene vandrer blant vakre kjoler og designeres utstillingsrom. De plukker med seg kjoler og design de mener vil selge, og hvert eneste år plukker de med seg ballkjoler. 

Eventyrlige prinsesser går for ballkjoler

Disney prinsesser og prinsesser i andre filmer står gjerne brud i en ballkjole. Mange av oss har vokst opp med slike filmer og de har vært med på å forme vår visjon av den perfekte bruden. Mange bruder er helt bevisst på at de vil se ut som en Disney-prinsesse. 

Ifølge brudebutikker og designere ser man en økning i salg av ballkjoler i forbindelse med lanseringen av nye Disney filmer. De nyeste filmene hvor man har brukt skuespillere og ikke bare tegnede figurer, har virkelig fått fart på ballkjolesalget. 

Bryllup er en unik feiring

Et bryllup handler om å feire kjærligheten, og invitere familie og venner til en storslått feiring. Brudeparet er midtpunktet, og alles øyne er rettet mot dem. Da vil du vise deg fra din beste side, stråle, og sørge for at alle husker kjolen, stedet, feiringen og ditt perfekte bryllup. 

En ballkjole gir deg den perfekte timeglass figuren, med smal midje som forsterker silhuetten. Ofte er den flott dekorert, med glitter og detaljer. De fleste bruder som prøver en slik kjole vil føle seg som en prinsesse. Det er ikke alltid at de ender opp med å velge denne kjolen, men følelsen er noe mange bruder husker. 

Svært mange forskjellige stiler

Den tradisjonelle ballkjolen har et stort, langt skjørt og gjerne mange dekorative detaljer. Ofte inkluderer dette glitrende steiner, langt slep, blonder og et fantastisk brudeslør. Noen bruder kan føle dette blir for mye, men det finnes mange valgmuligheter.

Designere liker å sette sitt preg på brudekjolene, finne en ny vri. Derfor vil du finne korte ballkjoler hvor du har fylden i skjørtet, men ikke lengden. Noen designere har valgt å forenkle skjørtet, mens andre legger til ekstra elementer for å skape et enormt volum. Utringingen kan være diskre eller dyp, dekorert med blonder eller med glitrende detaljer. 

Mulighetene er mange, og det er viktig å være åpen for å se på flere modeller. Ikke mist motet om den første kjolen ikke passer din visjon. Bla igjennom utvalget, for designerne er opptatt av variasjon og du vil kunne finne en kjole som passer deg. Ricambi Per Miscelatori