Uncategorized

Mistä löytää plus kokoisia iltapukuja?

2 Mins read

Onko tiedossa juhlat, mutta et tiedä miten pukeutua tai mistä löytää sopiva juhlamekko tilaisuutta varten? Kurvikkaalle henkilölle juhlapukeutuminen voi olla painajainen, jos oman vartalon parhaita puolia ei tunne tai jos ei tiedä, mitkä kaupat myyvät juhlavaatteita isokokoisille naisille. Tästä syystä haluammekin jakaa sinulle muutaman vinkin siitä, mistä löydät vartaloasi eniten imartelevat iltapuvut

  • Vertaile valikoimaa kaikessa rauhassa. Isoja kokoja on saatavilla tällä hetkellä lähes kaikkialla. Monella vaateketjulla on oma plus-mallistonsa, monet kivijalkakaupat ovat erikoistuneet plus kokoisten juhlavaatteiden myyntiin ja verkkokaupoissa kokovalikoima on yleensä myös runsas. Juhlavaatteiden ostamisessa menee kuitenkin yleensä aikaa eikä sopiva mekko lähes koskaan löydy yhdessä iltapäivässä seuraavan päivän yllätysjuhliin. Siksi vaatekaapissa olisikin hyvä olla muutama jokaiseen juhlaan sopiva mekko, jonka voi vetäistä päälle jos uutta mekkoa ei löydykään kaupasta. 
  • Osta kivijalkaliikkeestä jos tarvitset ammattilaisen apua kokojen, leikkausten ja materiaalien kanssa. Jos et aiemmin ole ostanut juhlavaatteita, kannattaa ammattitaitoiselta myyjältä pyytää apua ostoksilla ja välttää verkkokaupasta ostamista. Ammattitaitoinen myyjä osaa kertoa, mitkä mekkomallit sopivat vartalollesi parhaiten, kannattaako dekolteeta korostaa vai ei, mitä materiaaleja kannattaa suosia ja mitkä värit sopivat sinulle parhaiten päälle. Myyjältä kannattaakin rohkeasti pyytää apua sovituskopissa, sillä toisen henkilön mielipiteestä on ostoksilla usein suurta apua.
  • Verkkokauppa sopii kokeneelle ostajalle. Verkkokauppa on sopiva vaihtoehto silloin, kun tiedät millaiset mallit ja materiaalit imartelevat vartaloasi. JJ’s House ja lukuisat muut verkkokaupat myyvät isokokoisille naisille sopivia juhlamekkoja kohtuulliseen hintaan. Verkkokauppojen suurin etu on siinä, että pystyt selaamaan läpi lukemattomia mekkoja lyhyellä ajalla ja filtteröimään hakutuloksia mallin, värin, koon ja materiaalin mukaan. Jos päädyt ostamaan verkkokaupasta, kannattaa kokotaulukkoa katsoa tarkkaan ja ostaa vaikka useampi mekko, jotta voit kokeilla niitä rauhassa kotona ja vertailla niitä. 
  • Löydä vartalosi parhaat puolet ja korosta niitä. Kurvikkaan naisen kannattaa korostaa dekolteen aluetta, vyötäröä tai sääriä eli samoja vartalon kohtia kuin hieman pienempikokoisetkin henkilöt korostavat. Esimerkiksi klassinen kotelomekko sopii koosta riippumatta kenellä tahansa. Pelkistetyt leikkaukset sopivat pluskokoiselle naiselle niin arkeen kuin juhlaankin ja ovat usein mukavia myös päällä. Musta väri tunnetusti hoikistaa, joten jos haluat huijata vartalosi siluetista kapeamman, kannattaa juhlapukeutumisessa suosia mustaa tai muita tummia värejä. Esimerkiksi musta maximekko näyttää hyvältä myös pluskokoisen päällä kesän eri juhlissa. Muutkin värit sopivat tehostamiseen ja siluetin muokkaamiseen. 
  1. Muista käydä alusvaateostoksilla ostamassa juhliin sopivat alusvaatteet. Kurvikkaan naisen kannattaa juhlamekon lisäksi panostaa myös laadukkaisiin alusvaatteisin, sillä ne todella tekevät eron. Juhlamekko näyttää paremmalta päällä silloin, kun alla on hyvin istuvat ja hieman vartalon muotoja muokkaavat alusvaatteet. Etenkin rintaliivit ovat tärkeät, sillä huonosti istuvat rintsikat saavat rinnat riippumaan ja selän kipeäksi. Hyvät alusvaatteet eivät jätä mekon alle rajoja, ne eivät tunnu päällä aivan liian pieniltä ja ne ovat ihosi väriset. 

Vinkkiemme avulla pluskokoiset pääsevät helpommalla juhlavaateostoksilla. Omaan tyyliin ja persoonaan sopivan juhlamekon löytäminen voi olla hankalaa, jos valikoima on rajattu, mikä on useimmiten tavallista plusmallistoissa. Kun kaikkia tyylejä, malleja ja värejä ei ole saatavilla pluskoossa, joutuu tyylinsä kanssa tekemään kompromisseja. Unelmien mekkoa kannattaa kuitenkin metsästää kaikessa rauhassa ja ammattilaisen avulla. Pluskokoisen kannattaa luoda juhlatyyliinsä kontrasteja, mikä tekee tyylistä mielenkiintoisemman. Juhlapukeutumisessa on oikeus irrotella ja tuoda esiin omaa persoonallista tyyliään, joka meillä kaikilla on.